Roald Gundvald Angelo

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

July 13, 1916

Date of death

July 14, 1943Årsak: Captivity

Parents

Nella Angelo, Namdalen

Gender

Male

Nationality

Norway flaggNorway

Birthplace

Kolvereid, Namdalen

Place of living

Namdalen

County

Nord-Trøndelag

Education

Befalsskole

Maritime inquiries 1939 - 1945

Other

 • Participant in WW2
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 38177.

  VÅRE FALNE:

  Reiste til sjøs 16 år gammel, men arbeidet i land fra mars 1940. Var aktivt med i det illegale arbeidet, ble angitt og flyktet til Sverige i 1941. Reiste 31. mars 1942 med D/S "Skytteren", som fra Gøteborg forsøkte å nå England. Skipet ble senket av mannskapet for ikke å bli oppbrakt av tyskerne. Mannskapet ble tatt til fange og sendt til Marlag und Milag Nord ved Bremen, derfra til Rendsburg fengsel og dømt til døden. Dommen ble endret til tukthus, og han ble ført til Sonnenburg tukthus hvor han døde 14.juli 1943.

  Minnehallen i Stavern skriver:

  Hvalkokeriet D/S SKYTTEREN var en av de såkalte "Kvarstadbåtene" som lå i svensk arrest i Gøteborg. 31. mars 1942 brøt hun ut sammen med 10 andre norske skip med kurs for England. Skytteren ble avskåret av tyske armerte trålere midtveis mellom Skagen og Kristiansand. Gjorde vendereis jaget av tyske fartøyer. Situasjonen var kritisk, og sammen med fartøyene DICTO og LIONEL besluttet kapteinene å senke båtene med sprengladninger for at de ikke skulle falle i tyske hender. En fyrbøter om bord i SKYTTEREN omkom, resten ble fanget av tyskerne, hvorav flere av de norske sjøfolk døde senere i krigen i tysk fangeleir.

  Participated in the following historical events 1939-1945:

  Sources

  RA/S-3545/G/Gg

  VÅRE FALNE - Første bok side 156