Arne Nikolai Jacobsen

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

June 24, 1920

Parents

Marie Jacobsen, Hammerfest

Gender

Male

Nationality

Norway flaggNorway

Birthplace

Hammerfest

Place of living

Hammerfest

County

Finnmark

Other

 • Participant in WW2
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: Londonnummer 3685. 


  Arne Nikolai Jacobsen ble internert i Dakar ca 2 til 3 uker etter Frankrikes fall i 1940. Etter to måneder gjorde han ett fluktforsøk sammen med 4.dansker og en nordmann fra M/S HEIMVARD. Dessverre mislyktes dette fluktforsøket da båten de flyktet med ble under en voldsom storm kastet på land og de ble arrestert av de militære. Siden de var de første som rømte var straffen 30 dager på vann og brød samt trussel om dødsstraff dersom de gjentok forsøket.
  I februar 1941 ble båten tatt i bruk av franskmennene og mannskapet ble avmønstret og sendt til Casablanca hvor de var i ca.1 1/2 måned og avreiste 26.mars 1941  og ankom Lisboa 27.mars 1941 med et portugisisk passasjerskip. Avreise Portugal 16.mai 1941 til Gibraltar. Gikk en stund ledig i Gibraltar da det ingen norske skip ankom eller var i havnen på den tiden. På spørsmål fra det norske konsulatet i Gibraltar, mønstret han midlertidig på et engelsk skip, en prise og det gjaldt å få denne båten, som ikke hadde akterskip opp til England for å få den reparert. Ankom England den 11.august 1941, og mønstret ut igjen som motormann på M/T SOLITAIRE av Oslo.


  2.7.1942 til Radiotelegrafistskole i London.

  Participated in the following historical events 1939-1945:

  Sources

  RA/S-3545/G/Gg