Andreas Francis Andreassen

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

December 7, 1901

Gender

Male

Nationality

Norway flaggNorway

Birthplace

Fjalar

Place of living

Flekke, Sunnfjord

County

Sogn og Fjordane

Other

 • Participant in WW2
 • Ex gratia arkivet:

  Registernummer under krigen: London 102131.

  Kongsfjord ble overtatt av Den tyske krigsmakt 20.04.40.

  Var ombord i Tanafjord på reise fra Madagaskar til Frankrike da England erklærte krig mot Tyskland.  Det ble en meget dramatisk tur.  Etter endt tur ble jeg da avmønstret, for senere å gå ombord i Iron Baron for en tur til Grangemouth. Vi ble liggende nokså lenge der og endelig etter ca. 3 uker ble vi lastet.  

  Dette var på det verste da tyske ubåter senket alt som fløt.  Det ble da enighet om å gå i konvoi og skulle samles ved Methel.  Etter en tid kommer vi ut i en orkan og mister halve dekkslasten.  Vi måtte gå ut av konvoien og legge bi en dag og så kommer vi inn igjen i konvoien etter en tid.  Etter en dramatisk tur kommer vi endelig under norskekysten og etter endt tur mønstrer jeg av i Oslo og går ombord i Kongsfjord. Etter ca. 3 uker får vi ordre om å mønstre av for tyskerne har tatt båten.

  Sources

  RA/S-3545/G/Gg.