Erling Matland

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

16. september 1914

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Bosted

Strandgt. 41, Haugesund

Relasjon til fylke

Rogaland

Flåtetilhørighet

Har stillinger

U/Ltn. (Utskrevet Løytnant)

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Utmerkelse
  Tildelingsdato
  7.9.1943

  Begrunnelse

  For "personlig innsats for Norge under krigen ved å ha vist tapperhet og utmerket ledelse av sitt fartøy M.T.B. 619 under en offensiv patrulje på Norskekysten fra 12-16 mars 1943".

  Utmerkelse
  Tildelingsdato
  18.12.1942

  Begrunnelse

  For "fortjenstfull innsats i den Kgl. Norske Marine under krigen".

  "3.9. 43.-STJERNE til KRIGSMED., - for dyktighet og utmerket ledelse av sitt fartøy M.T.B. 631 ved å bringe fiendtlige kystbatterier til taushet og ved å skyte ned et tysk fly under angrepet på Stord natten mellom 23-24, januar, 1943".

  Utmerkelse
  Tildelingsdato
  Ukjent

  Gjennomgang av nye kilder for å dokumentere krigsseilernes historie er et pågående og omfattende arbeid, og det finnes ikke et helhetlig register over medaljetildelinger. Informasjon om medaljer vil derfor registreres gradvis og være basert på forskjellige kilder. Krigsseilerne ble tildelt medaljer både under og etter krigen. Ønsker du mer informasjon om dekorasjoner, så vennligst se følgende temaside: Dekorasjoner