Nils Hjørding Jensen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

19. april 1901

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Bergen

Bosted

Festningsveien 25, Stabekk, Oslo

Relasjon til fylke

OsloHordaland/Bergen

Har stillinger

U.m.m. (Utskrevet maskinmann)

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Utmerkelse
  Tildelingsdato
  5.2.1943

  Begrunnelse

  For å ha vist stor dyktighet og utholdenhet ved å reparere R.D.F. settet på "Potentilla" natten 19-20 nov. 1942 etter han få timer i forveien var blitt senket med "Montbretia" og hadde ligget i vannet en time før han ble tatt opp.

  1. 13/10-44. STJERNE til KRIGSMEDALJEN - for fortjenstfull innsats ombord på undervannsbåten "ULA" vinteren 1943-44.

  2. "Kgl.Res. 2/8-46. STJERNE til KRIGSMEDALJEN for å ha utvist dyktighet og initiativ som 2den elektrikker ombord i u.v.b. "Utsira" under dennes krigspatruljer på Norskekysten vinteren 1944/45."

  Utmerkelse
  Tildelingsdato
  Ukjent

  Gjennomgang av nye kilder for å dokumentere krigsseilernes historie er et pågående og omfattende arbeid, og det finnes ikke et helhetlig register over medaljetildelinger. Informasjon om medaljer vil derfor registreres gradvis og være basert på forskjellige kilder. Krigsseilerne ble tildelt medaljer både under og etter krigen. Ønsker du mer informasjon om dekorasjoner, så vennligst se følgende temaside: Dekorasjoner