Kristen Lund Simonsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

28. januar 1901

Foreldre

Jacob Theodor Simonsen, Karen Kristensdatter f.Simonsen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Vestre Moland

Bosted

Vestre Moland, Sandsmyr

Relasjon til fylke

Aust-Agder

Tilknyttet mønstringsdistrikt

Har stillinger

Styrmann

Annet

 • Deltok i 1. verdenskrig
 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Seilte på amerikanske skip under 2.verdenskrig

  Kristen Lund Simonsen døde den 28.8.1959

  Fra Kari Michelsen har vi mottatt følgende:

  Kristen Lund Simonsen var 15 år i 1916. Han dro til sjøs og avanserte til 1.styrmann i 1938. Han seilte blandt annet på M/S"Brønnøy" og M/S"Funbank", men sykdom stoppet imidlertid sjømannskarieren og han måtte gå i land på en gang på 1940 tallet.

  Lund (som han kalte seg) tok da forefallende arbeide inntil han i 1951 fikk fast jobb på Stansefabrikken. 

  Litt om Stansefabrikken som ble Kristen Lund Simonsend arbeidsplass:

  (Firmaet Den Norske Stansefabrikk ble startet i Oslo i 1932. I 1946 flyttet fabrikken fra Rådhusgaten i Oslo til Lillesand. Den svenske konstruktøren Villy Spengberg konstruerte 1952 -1953 regnemaskinen Multifix som ble produsert i Lillesand. Multifix ble en stor salgssuksess, og ble solgt over hele verden. Fabrikken hadde salgsagenter i 50 land. Bl.a. fortelles det at det ble solgt 200 Multifix til Citroën-fabrikken.I 1957 var det over 70 ansatte ved fabrikken i Lillesand. Produksjonen omfattet i tillegg til regnemaskinen all slags utstansing og finmekanisk arbeid for industrien, og uteksperimentering av patenter.)